La importància de les descripcions meta per el SEO

Una descripció meta (de vegades anomenada descripció meta o etiqueta) és un element HTML que descriu i resumeix els continguts de la vostra pàgina en benefici dels usuaris i dels motors de cerca. Tot i que les metadades no són tan importants per als rànquings de SEO com solia ser, la descripció meta encara té un paper important en el lloc web de SEO.

En aquest article, aprendreu:

  • Què significa “descripció meta”, així com com veure la descripció meta del vostre lloc i com afecta els visitants.
  • Per què les descripcions meta són importants per a vostè i per als vostres rànquings de SEO .
  • Com s’extreu el valor de cerca real de la vostra descripció meta.

Què és una descripció meta?

Una descripció meta és un atribut dins de les vostres etiquetes meta que us ajudaran a descriure la vostra pàgina. Aquest fragment de text pot aparèixer als resultats del motor de cerca sota el títol, encara que de vegades, els motors de cerca trauran un fragment de text de la còpia del cos principal de la pàgina.

Podeu trobar la descripció meta en qualsevol pàgina web fent clic amb el botó secundari a la pàgina i seleccionant “veure font” o “visualitzar font de pàgina”:

Una vegada que consulteu el codi de la pàgina, és probable que vegeu una etiqueta de descripció meta, que probablement tindrà un aspecte semblant:

< meta name = "description" content = "Això es un descripció meta de la pàgina web, es molt important escriure la cantitat adequades de paraules i una bona descripció" / >

Aquesta informació té alguns propòsits, un dels quals és servir com a fragment de text a la SERP quan els cercadors realitzen una consulta de cerca per a la seva pàgina. La descripció meta hauria de donar als usuaris del motor de cerca una breu descripció del que trobaran si fan clic al vostre lloc.

Com de llarga hauria de ser una descripció meta?

Google ha ampliat recentment la longitud estàndard de les metadades. Antigament, es recomanava que les descripcions meta siguin de 160 caràcters o menys de longitud.

A partir de 2017, Google mostrarà fins a 275 caràcters a la SERP. Per tant, hauríeu d’optimitzar les etiquetes de descripció meta per tenir fins a 275 caràcters.

Per què es refereixen les descripcions meta?

Les etiquetes de descripció meta poden tenir un impacte significatiu en els esforços d’ optimització del motor de cerca .

La vostra descripció meta actua com a “text d’anunci orgànic”.

Això significa que quan el vostre anunci classifica una paraula clau , Google i altres motors mostraran sovint la descripció meta com a resum de la pàgina.

Això fa que la descripció meta sigui tan important com el text de l’anunci.

Una descripció meta atractiva té la possibilitat d’ augmentar el percentatge de clics dels resultats de la cerca orgànica. Això significa que més de les persones que veuen la vostra pàgina als resultats de la cerca realment faran clic i aterraran al vostre lloc. Això significa més trànsit per a vostè, fins i tot si el vostre rànquing continua igual.

Com puc escriure millors descripcions meta?

Les millors pràctiques per crear bones descripcions meta són molt semblants a les d’ escriure un text d’anunci excel·lent :

  • Utilitzeu paraules clau orientades a les vostres descripcions meta.
  • Assegureu-vos que són molt rellevants per al contingut de cada pàgina; mai feu servir la mateixa descripció meta en tot el vostre lloc.
  • Comunica els avantatges i la urgència.
  • Obliga els usuaris a fer clic per mostrar-los valor i atractiu per a l’emoció.

Per obtenir més ajuda amb etiquetes meta, SEO i CTR, consulteu aquests recursos addicionals:

  • Comproveu que la vostra descripció meta no sigui massa llarga amb una eina de vista prèvia SERP
  • Obteniu informació sobre com optimitzar el CTR orgànic